18.4.12

Όταν το σεξ γίνεται έρωτας



Η ρουτίνα της καθημερινότητας σε μία σχέση, μπορεί να αποβεί μοιραία για τη λίμπιντο! Τα ζευγάρια που περνάνε καλά, δεν κάνουν απλά μόνο καλό σεξ αλλά κάνουν έρωτα. Αλλάζουν μορφές στην καθημερινότητα και τον έρωτα τους και πειραματίζονται με διαφορετικά είδη. Όπως όμως εξηγούν οι ειδικοί για να συμβεί αυτό πρέπει πάντα να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού. Δείτε αναλυτικά:


Το υπερβατικό σεξ:

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή απ’ αυτή που είσαι δίπλα στον άνθρωπο σου, τον άνδρα - τη γυναίκα  που γνωρίζεις και αγαπάς και λαχανιασμένη - ος  σκέφτεσαι καταπληκτικό, αυτό δε το χω ξαναζήσει! Πολλές φορές, οι σύντροφοι αναζητούν τη συγκίνηση και την ευχαρίστηση, αλλά δεν ξέρουν πώς να τα καταφέρουν. Αυτό σύμφωνα με ειδικούς σεξολόγους είναι εφικτό, εάν και εφόσον αποφασίσουν και οι 2 πλευρές να ξεπεράσουν τα συνηθισμένα. Το να ξεπερνάς τα όρια σου είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση σου μια και έτσι χτίζεται αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των συντρόφων.

Τι να κάνετε: δοκιμάστε καινούργιες στάσεις. Αν πιστεύετε ότι έχετε καλύψει όλο το Κάμα Σούτρα, τότε αλλάξτε δωμάτιο! Αν το έχετε κάνει και αυτό, τότε γιατί δεν δοκιμάζετε ένα παιχνίδι; Αν νιώθετε άγχος για το καινούργιο, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όμως είναι και καλό για τη σχέση σας, γιατί αυτό το άγχος θυμίζει και τον ενθουσιασμό που νιώθουμε όταν πρωτοξεκινάμε μία σχέση, εξηγούν οι ειδικοί.

Το για να «μην ξεχνιόμαστε» σεξ:

Ας μην γελιόμαστε. Το σεξ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι κάθε φορά η απόλυτη σαρκική και πνευματική εμπειρία. Πολλές φορές έχουμε υψηλές προσδοκίες και θέλουμε να είναι όλα τέλεια: το περιβάλλον, τα κέφια, η όρεξη, ο χρόνος. Αν όμως περιμέναμε για τις συνθήκες να είναι τέλειες, τότε δεν θα κάναμε σχεδόν ποτέ σεξ! Και τότε έρχεται ο χρόνος που πρέπει να κάνουμε το σεξ που μας διατηρεί στα επιθυμητά όρια τη λίμπιντο. Αυτό το είδος σεξ είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για αυτούς που βρίσκονται σε ειλικρινείς σχέσεις, αλλά και για ζευγάρια που είναι παντρεμένα με παιδιά. Ποιος ο λόγος; Είναι η μοναδική «ασχολία» με την οποία θα καταπιαστείτε και δεν θα είναι κανείς άλλος παρών! Με αυτό το είδος του σεξ φροντίζετε να διατηρείτε την σεξουαλική σας επικοινωνία και όρεξη, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλές φορές χάνεται λόγω του άγχους και των υποχρεώσεων.

Τι να κάνετε: ακόμη κι αν η κούραση σας έχει καταβάλλει, μην πείτε ποτέ όχι. Δώστε στο σύντροφο σας την ευκαιρία να σας ικανοποιήσει, και μετά το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν θα το μετανιώσετε! Ακόμη κι αν το σεξ ήταν μέτριο, ήταν μία σπάνια ευκαιρία να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφο σας. Εξάλλου το σεξ ανακουφίζει από το στρες (λόγω της έκκρισης των ορμονών) και καίει θερμίδες!


Το «ντροπιαστικό» σεξ:

Ό,τι και να γίνει, ό,τι προφυλάξεις και να πάρεις, δεν υπάρχει περίπτωση να τη γλιτώσεις. Όλοι μας έχουμε βιώσει και μία στιγμή ντροπιαστική κατά τη διάρκεια του σεξ. Και αυτό είναι άλλωστε απόλυτα φυσικό! Κατά τη διάρκεια μιας πράξης που απαιτεί σωματική εμπλοκή, είναι απόλυτα αναμενόμενο να έχουμε «παράπλευρες» απώλειες. Από παράξενους θορύβους, μέχρι ανεπιθύμητες μυρωδιές, όλα είναι στο παιχνίδι. Αυτές οι στιγμές όμως είναι που μας φέρνουν πιο κοντά στον ερωτικό μας σύντροφο, εφόσον υπάρχει αλληλοκατανόηση, και χιούμορ!

Τι να κάνετε: σε περίπτωση που ένας από τους δύο σας έρθει σε δύσκολη θέση, αντιμετωπίστε το σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό, γελάστε με κατανόηση, και προσπεράστε το. Άλλωστε, ποιος θέλει να σκέφτεται κάτι άλλο από το σεξ τέτοιες στιγμές; Κανείς δεν περνά καλά άμα σφίγγεται και μετράει την κάθε του κίνηση.


Το σεξ των διακοπών:

Δεν είναι τυχαία το πιο επιτυχημένο είδος σεξ. Συνήθως στις διακοπές είμαστε πιο χαλαροί, ξεχνάμε την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις, βρισκόμαστε σε μέρος της επιλογής μας όπου δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το γραφείο, και οι περισσότερες δουλειές γίνονται από άλλους για εμάς. Στις διακοπές λοιπόν, έχουμε παραπάνω χρόνο για τον εαυτό μας και το σύντροφο μας, και έτσι το σεξ είναι πάντα καλύτερο! Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί την κρεβατοκάμαρα σας, τότε γιατί δεν πάτε κάπου, έστω και για ένα Σαββατοκύριακο;  

Τι να κάνετε: Δεν είναι ανάγκη να περιμένετε μέχρι τις διακοπές του Πάσχα ή του καλοκαιριού για να δοκιμάσετε τη συγκίνηση του σεξ των διακοπών. Και σε περίπτωση που τα οικονομικά σας, δεν σας το επιτρέπουν για κάτι πολύ λουξ, γιατί δεν δοκιμάζετε να κλείσετε ένα δωμάτιο σε ένα από τα ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης όπου μένετε;

Το σεξ για «καληνύχτα»:

Όλοι ξέρουμε ότι αυτό που μετράει είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Στο σεξ αυτό μεταφράζεται σαν: σημασία δεν έχει ο οργασμός αλλά η διαδικασία μέχρι να φτάσεις εκεί. Και αυτό ισχύει επειδή δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που κάνουμε σεξ να καταφέρνουμε την κορύφωση. Μερικές φορές, ξεκινάς «το ταξίδι», αλλά μπορεί στη μέση, αντί να σας κερδίσει ο σύντροφος σας, να σας πάρει τελικά ο Μορφέας στην αγκαλιά του. Αλλά ακόμη και αυτό είναι σημαντικό για τη σχέση μας, εξηγούν οι ειδικοί.

Τι να κάνετε: Στην περίπτωση που η κούραση σας έχει καταβάλλει, και ενώ απολαμβάνετε το σεξ δεν μπορείτε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά, μπορείτε πολύ απλά με ειλικρίνεια να πείτε στο σύντροφο σας ότι ενώ τον αγαπάτε πολύ και τον θέλετε, η κόπωση σας προδίδει. Αυτό θα σας φέρει πιο κοντά, και μπορείτε να κοιμηθείτε γλυκά, αφού το κρεβάτι ήδη (από την προσπάθεια) θα έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Το σεξ της «συμφιλίωσης» ή το σεξ μετά τον καβγά:

Ποτέ, μα ποτέ μην πηγαίνετε στο κρεβάτι μαλωμένοι! Εάν μόλις καβγαδίσατε με τον σύντροφο σας, και σας τρομάζει η ένταση και η πίεση σας έχει φτάσει στα ύψη, τότε γιατί δεν μεταφέρετε αυτή την ενέργεια και στο σεξ; Σίγουρα δεν σας λέμε κάτι καινούργιο, αλλά το σεξ μετά από κάποιο ερωτικό τσακωμό, μπορεί να είναι ότι καλύτερο έχετε κάνει ποτέ! Εάν ο καβγάς σας ξεσήκωσε και έχετε μέσα σας πολύ θυμό και πιστεύετε ότι η διαφωνία που έχετε σας απομάκρυνε από το σύντροφο σας, τότε γιατί δεν ξαναβρίσκετε  τις ισορροπίες σας με το σεξ;

Τι να κάνετε: Εφόσον το κλίμα το σηκώνει, πάρτε την πρωτοβουλία μετά από τσακωμό και διοχετεύστε την ενέργεια σας στο να έρθετε πιο κοντά, αντί να φωνάζετε ή να κλαίτε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ικανοποιηθείτε και οι δύο!

Το σεξ της «παρηγοριάς»:

Αν αισθάνεστε πεσμένοι, θλιμμένοι, μοναχικοί, ή πληγωμένοι, το σεξ μπορεί να αποτελέσει το απόλυτο αντίδοτο. Γιατί; Επειδή θα σας κάνει να νιώσετε τελείως διαφορετικά. Το σεξ έχει να κάνει με την αγάπη, το πάθος, τη συντροφικότητα, την κοντινότητα και την ευτυχία. Όσο παράξενο κι αν φαντάζει, το σεξ μετά από μεγάλες στενοχώριες μπορεί να είναι και ένα από τα καλύτερα που είχατε ποτέ! Ακόμα και σε περιόδους πένθους, το σεξ πρέπει να σας υπενθυμίζει ότι η ζωή έχει και τις χαρές της!

Τι να κάνετε: Αφήστε δώστε στον σύντροφο σας την ευκαιρία να σας απαλύνει τον πόνο. Αφεθείτε στο σεξ, και σίγουρα θα αλλάξετε διάθεση!

Το «τρελό» σεξ:

Ο τίτλος τα λέει όλα: άγριο, ιδρωμένο, σεξ που ζαλίζει. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό είστε μαζί, αλλά τέτοιου είδους σεξ πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε! Είναι το σεξ που σας θυμίζει την τρέλα, την ξεγνοιασιά και τις αντοχές της εφηβείας, αλλά και αυτό που σας θυμίζει τις δυνατότητες που έχετε σαν ζευγάρι. Προσοχή: δεν συνίσταται σε ανθρώπους με ταμπού!

Τι να κάνετε: Κάντε έκπληξη στο σύντροφό σας το πρωί, ή διώξτε τους συγκατοίκους σας για να μείνετε μόνοι σας στο σπίτι. Δεν έχετε δικαιολογίες! Ακόμα και γείτονες να έχετε, μπορείτε να βάλετε δυνατά μουσική. Χρησιμοποιείστε το κεφαλάρι του κρεβατιού για να δέσετε τον καλό σας, κλείστε του τα μάτια με ένα μαντήλι, φορέστε όσα λιγότερα γίνεται, και καλή επιτυχία!


No comments: