6.4.12

Ποιος σας είπε ότι η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία




Πηγή αβεβαιότητας οι εκλογές στην Ελλάδα. Μετά και απο τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, έρχεται και η επικεφαλής του ΔΝΤ να προσθέσει τη δική της πινελιά στο προεκλογικό τοπίο. Ποιος σας είπε ότι η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία



  

προειδοποιεί η Κριστίν Λαγκάρντ μέσω της συνέντευξής της στην εκπομπή 60 minutes του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, η οποία και θα μεταδοθεί την Κυριακή που μας έρχεται. 

Ο σαφής υπαινιγμός προστίθεται στις παρεμβάσεις οι οποίες στόχο έχουν να αποφευχθεί η χαλάρωση από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα. Είναι προφανές πως η προεκλογική περίοδος και κυρίως η ασάφεια που επικρατεί ως προς τη μετεκλογική πολιτική εικόνα που θα επικρατήσει στην Ελλάδα ανησυχούν σφόδρα τους δανειστές. 

Επιχειρούν έτσι να εξορκίσουν να τεθεί ζήτημα νέων, επαναληπτικών εκλογών ή ακόμη χειρότερα να μην υπάρξει η δυνατότητα διαμόρφωσης ενός πολιτικού τοπίου στη χώρα όπου η πλειοψηφούσα άποψη δεν θα εξυπηρετεί τις απόψεις των δανειστών.
 
Αναφερόμενη στην προεκλογική περίοδο, επισημαίνει πως είναι άκρως αναγκαίο να υπηρετηθεί με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, για να προσθέσει ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και την υποχρεωτική έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό συμβαίνει σε αρκετές χώρες της Νότιας Ευρώπης, συν στην Ιρλανδία διαμηνύει η επικεφαλής του ΔΝΤ. 

No comments: